Jukka Pulkkinen – metsäosaston rautainen ammattilainen

marras 16, 2023

Jukka Pulkkinen on metsäosastomme kokenut konkari, joka on toiminut alue-esimiehenä jo useita vuosia. Hän hankkii puuta pääosin Kuhmon alueelta.

Voidaan reilusti sanoa, että Jukalla on tietämystä koko ketjusta aina metsästä sahan teriin. Jukka aloitti työt yhtiöllä lähes 30 vuotta sitten. ”Keppimitasta” hän siirtyi tukkilajitteluun, josta hän vuosituhannen vaihteessa eteni metsäosastolle. Viimeiset 23 vuotta Jukka on toiminut yhtiön puunhankinnassa. ”Kyllä se antaa hyvän pohjan tekemiselle, kun on myös laatuasiat tukin puolelta hyvin hallussa. Sahan tarkastusmittaukset ja vaatimukset tukkipuun laadulle ovat hyvin tiedossa”, Jukka kertoo.

Koulutustausta? Metsätalousinsinööri

Harrastukset? Jukan vapaa-aika kuluu niin ikään metsäisissä harrastuksissa. Metsästyskaverina toimii irlanninsetteri, jolle on tälle syksyä jo muutamia kanalintuja ammuttuna. Lisäksi vapaapalokuntatoiminta kuuluu tärkeänä osana Jukan vapaa-aikaan.

Mieluisin metsätyyppi? Männikkökangas

Mitä kainuulainen metsäjärki tarkoittaa sinulle?
”Se tarkoittaa puun järkevää talteenottoa, sahauskelpoisen raaka-aineen määrä maksimoiden ja sitä, että asiat hoidetaan hyvin ja aina luottamus säilyttäen. Kohdekohtaisesti pyrimme ottamaan asiakkaan metsänkäsittelyyn liittyvät toiveet huomioon”, Jukka selvittää. Tukin tarkka talteenotto takaa myös metsänomistajalle taloudellisesti parhaan lopputuloksen.

Miten edetä puukauppojen kanssa?
Ihan alkuun ota yhteys oman alueesi alue-esimieheen puhelimitse tai sähköpostilla. Kartan hankinta-alueista löydät nettisivuiltamme. Sovitte yhdessä ajankohdan, jolloin ostajamme käy katsomassa leimikkoasi. Voit halutessasi lähettää jo etukäteen tietoja metsästäsi, kuten karttoja tai tietoja puustosta. Käytyämme arvioimassa metsän puuston, lähetämme sinulle kilpailukykyisen tarjouksen. Sitten päästäänkin jo kauppavaiheeseen, joka hoituu useimmiten sähköisesti.

Tällä hetkellä etenkin järeät harvennukset ja päätehakkuut kiinnostavat Jukkaa.

jukka.pulkkinen@kuhmo.eu
0500 137 012