Historia

Kuhmo Oy on perustettu vuonna 1955 ja yritys on harjoittanut sahaustoimintaa vuodesta 1959.

Kuhmo Oy:n perustajat olivat kaikki kuhmolaisia ja yritys on myös säilynyt paikallisessa omistuksessa omistajamuutoksista huolimatta. Yrityksen pääomistajina on läpi koko yhtiön historian ollut kulloinkin toimiva johto. Tämä on taannut nopean päätöksenteon ja sitä kautta menestyksen nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kuhmo Oy on kokenut aina tärkeänä sosiaalisen vastuunsa kantamisen. Kuhmon paikallisen yritystoiminnan veturina se on kantanut vastuunsa sekä työllistäjänä että vaurauden luojana kuhmolaisille ja kainuulaisille, niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Sahaustoimintaa on harjoitettu historian kuluessa kolmella paikkakunnalla: Kuhmossa, Valtimolla ja Hyrynsalmella. Vuodesta 1986 sahaustoiminta on keskitetty kokonaisuudessaan Kuhmoon.

Silloisesta noin 90.000 m3 tuotantokapasiteetista Kuhmo Oy on kasvanut 400.000 m3:n kapasiteetin omaavaksi sahalaitokseksi. Tämän on mahdollistanut intensiivinen yli 100 miljoonan euron investointiohjelma.

Investointiohjelmaan kuuluvat kaksi sahauslinjaa, kokonaan uudistettu kappaleen käsittelyteknologia ja kuivaus. Osana ovat myös merkittävät bioenergia investoinnit lämmön ja sähkön tuotantoon sekä kiinteän biopolttoaineen valmistukseen.