Kuhmo Oy uudistaa sahatavaran paketointilaitoksen

touko 31, 2022

Kuhmo Oy uudistaa valmiin sahatavaran paketointilaitoksen. Laitoksella nykyaikaistetaan paketointi ja kasvatetaan paketoinnin kapasiteettia vastaamaan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Investointi on kokonaisuudessaan noin 5 miljoonaa euroa ja se toteutetaan vuoden 2022 maaliskuun loppuun mennessä.

“Uusiutuvan ja ilmasto- ja ympäristöystävällisen sahatavaran kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti ja Kuhmo Oy haluaa omilla toimillaan olla mukana rakentamassa kestävämpää huomista. Kuhmo Oy uskoo, että sahatavara on välttämätön ratkaisu maailman siirtyessä fossiilitaloudesta kiertotalouteen. Sahatavara perustuu uusiutuviin luonnonvaroihin, toisin kun kilpailevat materiaalit. Puutuotteet toimivat pitkäaikaisina hiilivarastoina.”

Investoinnissa käytetään parasta tarjolla olevaa teknologiaa ja se parantaa materiaalitehokkuutta ja hyödyntää moderneinta digitaaliteknologiaa tuotelaadun varmistamiseksi. Paketointilaitoksen ja automatisoinnin toimittaa Jartek Invest Oy Lahdesta. Kotimaisen teknologian valinnalla varmistetaan tehokkaat varaosa palvelut laitoksen elinkaaren ajaksi. Pakettien sidontalaitteistot toimittaa Signode Oy. Rakennustöiden toteuttaja valitaan myöhemmin. Kuhmo Oy on saanut hankkeeseen investointitukea Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

”Investointia on valmisteltu pitkään ja vertailun kautta löysimme Kuhmo Oy:n tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla täyttävän laitteiston ja automaation. Jartek Invest Oy on systemaattisesti kehittänyt teknologiaansa panostanut merkittävästi automaatio- ja digitalisaatiokehitykseen. Sidontalaitteistossa päädyttiin Signoden ratkaisuun hyvien pitkäaikaisten kokemustemme ja uusien modernien ja työturvallisuutta parantavien ratkaisujen perusteella. Kaikki investoinnissa hankitut laiteet ovat kotimaisia.”
Hankkeen rakennustyöt käynnistetään heinäkuussa ja tuotannollinen koekäyttö aloitetaan helmikuussa 2022.

“Tavoitteenamme on koko ajan pitää tuotantokoneistomme ajantasaisena ja tehokkaana. Olemme solmineet viimeisen 14 kk aikana yli 17 miljoonan euron arvosta hankintoja laitostemme modernisoinniksi. Kuhmo Oy turvaa investoinneilla tulevaisuuttaan, henkilöstönsä sekä yhteistyökumppaneidensa työllisyyttä, ja tuo vientituloja maakuntaan.”

Kuhmossa 19.4.2021
Tommi Ruha, puh.
050 410 3845
toimitusjohtaja
Kuhmo Oy
Julkaisuvapaa 19.4.2021 klo 12.00