Kuhmo Oy uudistaa päälinjan sahaansyötön ja kuorinnan

touko 31, 2022

Kuhmo Oy uudistaa päälinjansa sahaansyötön ja kuorinnan vuoden 2021 aikana. Investointi käsittää sahaansyötön laitteistot ja mittaukset tukkikentältä sahalinjaan, uuden kuorimon kuorimakoneineen, sekä kuoren käsittelyjärjestelmän uudistuksia. Investointi on kokonaisuudessaan noin 6 miljoonaa euroa ja se toteutetaan vuoden 2021 aikana.

“Uusiutuvan ja ilmasto- ja ympäristöystävällisen sahatavaran kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti ja Kuhmo Oy haluaa omilla toimillaan olla mukana rakentamassa kestävämpää huomista. Kuhmo Oy uskoo siihen, että metsäpolitiikka Suomessa ja EU:ssa perustuu jatkossa faktoihin ja tieteeseen ja metsien tehokas kasvattaminen ja hyödyntäminen on mahdollista myös tulevaisuudessa”.

Investoinnissa käytetään parasta tarjolla olevaa teknologiaa ja se parantaa materiaalitehokkuutta. Sahaansyötön laitteet toimittaa Jack Steel Oy, Kalajoelta. Kuorimakoneen toimittaa Valon Kone Oy, Lohjalta ja mittausteknologian toimittaa RemaSawco Oy, Mikkelistä. Rakennustöiden toteuttaja valitaan myöhemmin. Kuhmo Oy on saanut hankkeeseen investointitukea Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

”Laitevalintoihin päädyttiin huolellisen vertailun kautta, jossa todettiin valittujen toimittajien parhaiten täyttävän Kuhmo Oy:n vaatimukset. Jack Steel Oy:n käyttämä teknologia on hyvin koeteltua useilla nykyaikaisilla sahoilla ja Jack Steel on tehnyt tuotteisiin lukuisia parannuksia. Valon Kone Oy:n kuorimakoneet ovat erittäin luotettavia ja samalla he ovat kehittäneet laitteisiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja. RemaSawco Oy:n toimitus mahdollistaa digitalisaation nykyistä paremman hyödyntämisen ja laitteet edustavat alansa huippua. Kaikki investoinnissa hankitut laiteet ovat kotimaisia.”

Hankkeen rakennustyöt käynnistetään toukokuussa ja tuotannollinen koekäyttö aloitetaan lokakuussa 2021.

“Tavoitteenamme on koko ajan pitää tuotantokoneistomme ajantasaisena ja tehokkaana. Kuhmo Oy turvaa tällä investoinnilla tulevaisuuttaan, henkilöstönsä sekä yhteistyökumppaneidensa työllisyyttä, ja tuo vienti tuloja maakuntaan.”

Kuhmossa 15.1.2021
Tommi Ruha, puh.
050 410 3845
toimitusjohtaja
Kuhmo Oy